Dijeta i mi
Dijeta i mi je forum podrske u toku dijete. Ukoliko zelite da nam se pridruzite - mozete se registrirati. Clanovi imaju pristup nekim delovima foruma kojeg kao gosti ne mogu da vide

forum podrske u toku dijete


Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Vreme potrebno za kuvanje povrća taj Uto Maj 20, 2008 10:29 pm

Gost


Gost
Sledeća tabela pružiće Vam pregled vremena potrebnog za „kuvanje" povrća u zavisnosti od vrste termičke obrade povrća, i prilikom njenog korišćenja treba imati na umu:

  1. Vremena u tabeli se odnose na 0,5 kg povrća.
  2. Vreme je izraženo u min.
  3. Vremena za kuvanje na pari, merena su od trenutka kad voda proključa i počne da stvara paru.
  4. Neke vrste obrade nisu pogodne za obradu pojedinih vrsta povrća i one su u tabeli označene sa " - "

Vrsta povrća
[0.5kg]

Kuvanje na pari
[minuta]

Kuvanje u mikrotalasnoj
[minuta]

Blanširanje
[minuta]

Kuvanje
[minuta]

Artičoka, cela
30 do 60
4 do 5 po kom
-
25 do 40
Artičoka, jezgro
10 do 15
6 do 7
8 do 12
10 do 15
Špargla
8 do 10
4 do 6
2 do 3
5 do 12
Zelena boranija
5 do 15
6 do 12
4 do 5
10 do 20
Lima pasulj
10 do 20
8 do 12
5 do 10
20 do 30
Cvekla
40 do 60
14 do 18
-
30 do 60
Brokoli, štapići
8 do 15
6 do 7
3 do 4
5 do 10
Brokoli, cvetići
5 do 6
4 do 5
2 do 3
4 do 5
Prokelj
6 do 12
7 do 8
4 do 5
5 do 10
Kupus, kriške
6 do 9
10 do 12
-
10 do 15
Kupus, seckan
5 do 8
8 do 10
-
5 do 10



Poslednji put izmenio ViA V. dana Uto Maj 20, 2008 10:46 pm, izmenio ukupno 2 puta

2 Re: Vreme potrebno za kuvanje povrća taj Uto Maj 20, 2008 10:32 pm

Gost


Gost
Vrsta povrća
[0.5kg]

Kuvanje na pari
[minuta]

Kuvanje u mikrotalasnoj
[minuta]

Blanširanje
[minuta]

Kuvanje
[minuta]

Šargarepa, cela
10 do 15
8 do 10
4 do 5
15 do 20
Šargarepa, isečena na kolute
4 do 5
4 do 7
3 do 4
5 do 10
Karfiol, ceo
15 do 20
6 do 7
4 do 5
10 do 15
Karfiol, cvetići
6 do 10
3 do 4
3 do 4
5 do 8
Kukuruz, na klipu
6 do 10
3 do 4
3 do 4
4 do 7
Kukuruz, u zrnu
4 do 6
2
2.5 do 4
3 do 4
Plavi patlidžan, ceo
15 do 30
7 do 10
10 do 15
10 do 15
Plavi patlidžan, sečen na kolute
5 do 6
5 do 6
3 do 4
5 do 10
Kelj
4 do 6
8 do 10
4 do 5
5 do 8
Keleraba
30 do 35
8 do 12
-
15 do 30



Poslednji izmenio ViA V. dana Uto Maj 20, 2008 10:46 pm, izmenjeno ukupno 1 puta

3 Re: Vreme potrebno za kuvanje povrća taj Uto Maj 20, 2008 10:37 pm

Gost


Gost
Vrsta povrća
[0.5kg]

Kuvanje na pari
[minuta]

Kuvanje u mikrotalasnoj
[minuta]

Blanširanje
[minuta]

Kuvanje
[minuta]

Pečurke
4 do 5
3 do 4
-
3 do 4
Crni luk, cela glavica
20 do 25
6 do 10
-
20 do 30
Paškanat
8 do 10
4 do 6
3 do 4
5 do 10
Grašak
3 do 5
5 do 7
1 do 2
8 do 12
Paprika - babura
2 do 4
2 do 4
2 do 3
4 do 5
Krompir, ceo
12 do 30
6 do 8
-
20 do 30
Krompir, isečen na komade
10 do 12
8 do 10
-
15 do 20
Spanać
5 do 6
3 do 4
2 do 3
2 do 5
Bundeva, isečena na kriške
5 do 10
3 do 6
2 do 3
5 do 10
Tikvice
5 do 10
3 do 6
2 do 3
5 do 10
(Izvor)

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu