Dijeta i mi
Dijeta i mi je forum podrske u toku dijete. Ukoliko zelite da nam se pridruzite - mozete se registrirati. Clanovi imaju pristup nekim delovima foruma kojeg kao gosti ne mogu da vide

forum podrske u toku dijete


Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 ishrana u skladu sa krvnom grupom taj Čet Feb 09, 2012 2:29 pm

calivita


Aktivni član
Aktivni član
Do sada sam prelistavao ovaj forum i nisam našao ništa o novim principima zdrave ishrane.
Već duže vreme preporučujem ne dijete radi boljeg zdravlja,več način ishrane u skladu sa individulnim osobinama metabolizma.
Metabolizam kod ljudi se razlikuje,a dokaz je i činjenica da neko mršavi,a neko se popravlja unoseći jednu vrstu hrane,recimo meso.
Krvna grupa je najvažniji marker metaboličkih osobina,i na osnovu nje možemo preporučivati hranu koja će popraviti neke poremećaje,a koji su nastali unošenjem pogrešne hrane ili pogrešne količine.
Na primer,digestivni trakt osoba krvne grupe "A" slabo luči sokove za varenje,pa slabo vari neke vrste mesa,kravlje mleko...
Test intolerncije na hranu nam daje podatke o poremećaju koji je nastao pogrešnim načinom života,tj ishrane,ali ne govori o tome kako da se ta intolerancija ili alergija izleči.
Alergija može da se izleči,samo treba nadoknaditi one materije čiji manjak je i doveo do poremećaja.Najčešće treba nadoknaditi minerale ,koji se nalaze u voću i povrću.Bitno je i vreme unošenja pojedine vrste hrane,jer metabolizam radu ciklično,kao ciklus budnosti i spavanja.I sve to je povezano sa stresogenim činiocima,i fizičkom aktivnošću,koji je najjači antistresor.

E,ako ima osoba koje nisu rešile svoje probleme na klasičan način,nastaviću sa pisanjem tekstova na ovu temu.

http://www.darkfield-kg.com/

2 Re: ishrana u skladu sa krvnom grupom taj Pon Mar 19, 2012 3:35 pm

Mim

avatar
Pocetnik sa stazom
Pocetnik sa stazom
Mene zanima ova tema? Cula sam da ishrana zaista zavisi i od krvne grupe, ali nazalost, malo znam o tome..

3 Re: ishrana u skladu sa krvnom grupom taj Pet Mar 23, 2012 8:10 pm

calivita


Aktivni član
Aktivni član
Individualne razlike u metabolizmu potpuno zdravih osoba je uzrok razlčitog ponašanja organizama prilikom unošenja iste hrane.Naime,neko mršavi prilikom unošena mesa,nekome smeta,a neko dobija na težini.To važi i prilikom unošenja nekih vrsta ugljenih hidrata ili masti.Naučnici priznaju da postoje male razlike u metabolizmu,,reagovanju na stres,itd,ali većina dijetetičara to ne priznaje,pa preporučuju iste vrste dijeta za sve,vodeći računa samo o kaloriskoj vrednosti,a ne o individualnim razlikama.zbog toga se vrlo često događa da su dijete neuspešne,ili se postigne zacrtani cilj-smanjenje telesne težine po cenu pojave poremećaja zdravlja.
Da postoje male razlike u metabolizmu dokazuju dve stvari:
1 krvne grupe
2 rase ,i to ovim redom po stepenu značajnosti.

Odavno je poznata pojava različite sklonosti osoba različitih krvnih grupa prema bolestima,i razlike u reagovanju na neke hemikalije i lekove osoba pojedinih krvnih grupa.

Šta su krvne grupe?

Opšte je poznato da se transfuzija krvi može vršiti samo ako je krvna grupa davaoca i primaoca ista,u suprotnom nastupa poremečaj zdravlja kao posledica slepljivanja eritrocita(aglutinacije).
Aglutinacija se javlja zbog različitosti membrane eritrocita,a to je posledica specifičnih molekula u membranama,zbog sitnih razlika metabolizma.
Stalno pominjem razlike u metabolizmu.
Uočeno je da specifičnost funkcionisanja organa korespondira sa krvnim grupama.
Recimo,pripadnici krvne grupe O imaju dobro lučenje želudačne kiseline,pa je varenje mesa dobro,iz tog razloga se kaže da su osobe krvne grupe O mesari-dobro podnose meso,i ono im prija,za razliku od osoba krvne grupe A.I tako dalje.

Nastaviće se

http://www.darkfield-kg.com/

4 Re: ishrana u skladu sa krvnom grupom taj Čet Jul 12, 2012 5:36 pm

vasiliki


Aktivni član
Aktivni član
juhu, hocu da cujem dalje

5 Re: ishrana u skladu sa krvnom grupom taj Sub Jul 14, 2012 12:04 am

calivita


Aktivni član
Aktivni član
Velika greška onih koji sastavljaju dijete je što se ne poštuju individualne karakteristike metabolizma,što je teško i proceniti(možda na osnovu opterećenosti naslednim bolestima,ili objektivnim rizicima po zdravlje)i grupne metaboličke karakteristike-na osnovu krvne grupe.Način metabolisanja nutritiva ostavlja traga na gradivnim molekulima,i to možemo da vidimo preko naprimer prebojenosti kože,sluznice, kose,očiju,zuba,i po ostalim morfološkim karakteristikama tela.To najčešće nema značaja za kliničku praksu,jer se najčešće i ne poznaju efekti nekog načina metabolisanja nutritiva na morfologiju.Metebolizam zavisi od enzima koji su motor razmene materije,od gena u kojima su zapisane informacije za stvaranje enzima(alata za razmenu materije)ali i od dostupnosti ili odsutnosti nutritiva..U ćelijama organizma postoje setovi,ili grupe enzima,koji se „uključuju“ ili „isključuju“ u zavisnosti od toga kojih nutritiva ima ili nema.Na primer,metabolizam u našim ćelijame radi u prisutnosti kiseonika,aerobnim uslovima,tada je najefikasnije stvaranje molekula koju su potrebni.Međutim,u uslovima smanjene količine kiseonika,ćelija prelazi na režim rada u tim uslovima,ima i takve enzime koji se uključuju kad nema kiseonika.Stvaranje neophodnih molekula je smanjeno uz stvaranje više otpada,pa dolazi do bujanja bakterija i gljivica koji se u tim uslovima lepo snalaze.
Povišen holesterol u krvi najčešće nije posledica masne hrane(mršave osobe češće imaju problem sa hiperholesterolemiom),samo 30% holesterola iz krvi je porekla iz hrane,ostalo proizvodi jetra,već povišene kiselosti krvi,povišene koncentracije slobodnih radikala koji normalan holesterol,koji je u redukovanom obliku ,oksiduje ,užegne ga i on postaje opasan,lepi se za krvne sudove i dolazi do daljih problema.A stvaranje velikih količina slobodnih radikala i povišenje kiselosti krvi dolaz zbog viška nutritiva koje organizam nije u stanju da efikasno preradi,zbog urođenog manjka nekih enzima.Recimo ako osoba koja je krvne grupe“ A“ upotrebljava dosta crvenog mesa dolazi do povišenje kiselosti krvi i daljih posledica po zdravlje.To isto meso čak odgovara osobama krvne grupe „0“,jer one imaju dovoljno želudačnih sokova,drugačiji temperament i efikasnije korišćenje masti za stvaranje energije.Sasvim suprotna situacija je kod korišćenja ugljenih hidrata.
Sa mlekom je slična situacija,osobe krvne grupe B imaju dovoljno laktaze za metabolisanje mleka,ostale imaju manje ili više netolerantnost na mleko.(na pojedine vrste mleka).To je jedan od razloga zašto oni koji sastavljaju klasične dijete greše,vode računa samo o kaloriskoj vrednosti,a uticaj ostalih faktora se zanemaruje.Često i temperament korelira sa krvnim grupama,posledično i oblik reagovanja na stres kao i oblik relaksacije,opuštanja,nije isti za pripadnike različitih krvnih grupa,Naprimer,bavljenje sportom bolje relaksira osobe krvne grupe „0“,dok joga bolje relaksira pripadkike krvne grupa „A“,itd.Uticaj lektina(fitohematoglutinina),vremena unošenja hrane,oblik hrane, ću objasniti drugi put.


nastaviće se

http://www.darkfield-kg.com/

6 Re: ishrana u skladu sa krvnom grupom taj Ned Jul 15, 2012 5:35 pm

Tajci

avatar
Moderator
Moderator
Calivita, pazljivo sam procitala vasa sva tri posta. Koristite strucne tekstove ili ste sami, strucnjak. U svakom slucaju, korisno i interesantno vas je citati.
Pokusavamo forsirati zdravu ishranu upravo zbog loseg uticaja sveopstih dijeta.Ja sam, upravo zbog moje kr. grupe A iskljucila crvena mesa i mleko. Medjutim, problem sa nadimanjem imam vise sa vocem i povrcem. To me zbinjuje, a zadnjih godina, bas kad sam se pocela boriti sa izborom namirnica, dobila sam povecan holesterol.
Tesko se snaci sa mnostvom teorija koje potiru jedna drugu. Sto se vise edukujem, cini mi se da manje znam.
Ne sumnjam da trebam izbeci mleko i cveno meso i ne odustajem.
Napisah vam nesto o sebi da bih potvrdila tako kako ste me zainteresovali vasim postovima.
Niste nam se dugo pojavili, pa sam mislila da ste odustali od ovog foruma.
Vidite da imamo na forumu odredjena tematska mesta. Vi pisete na pogresnom i bilo bi dobro da otvorite vas dnevnik pa da vam tu prebacim i ovu prepisku.
Privlaci me joga, ali se nikako nisam odvbazila da je upraznjavam, plaseci se da nisam u stanju u ovim godinama. Sad ste me bas cacnuli i razmislicu o tome sa vise samopouzdanja. Valjda se to moze i meni prilagoditi jer nikad nisam bila bas nesto zavidno savitljiva. Privlaci me ravnoteza izmedju duha i tela i ako krvna grupa i na taj nacin upravlja nama, ja sam dokaz za to.

Privukla me i ova vasa recenica: "...Već duže vreme preporučujem ne dijete radi boljeg zdravlja,več način ishrane u skladu sa individulnim osobinama metabolizma."

Zbog ove recenice i strucnosti kojom nam pisete, vilela bih da nam napisete i nesto o sebi. Eto, ja vama napisah o sebi.
Srdacan pozdrav i hvala vam za ove korisne tekstove.
bay
edit
Ipak sam vas prebacila u Dnevnike OVDE
nadam se da nemate nista protiv.


_________________
[/strike][/strike][/left][Only admins are allowed to see this image]

7 Re: ishrana u skladu sa krvnom grupom taj Ned Jul 15, 2012 5:57 pm

perlbak

avatar
I bi profi
I bi profi
Baš sam sa zanimanjem čitala sve o ovome. I ja jedva čekam nastavak.

http://sanjati.com

8 Re: ishrana u skladu sa krvnom grupom taj Pon Jul 16, 2012 12:25 am

pasha

avatar
I bi profi
I bi profi
I ja jedva čekam nastavak. Tema mi je jako zanimljiva.

9 Re: ishrana u skladu sa krvnom grupom taj Pon Jul 16, 2012 8:20 am

Ljubica025

avatar
I bi profi
I bi profi
I ja takođe! cheers

10 Re: ishrana u skladu sa krvnom grupom taj Pet Jul 20, 2012 10:41 pm

calivita


Aktivni član
Aktivni član
Pre nego što nastavim sa tekstovima na započetu temu,da se predstavim.
Po zanimanju sam lekar,radim u Kragujevcu.Do pre desetak godina sam radio kao i većina drugih lekara,a onda sam primetio da nešto nije u redu sa zvaničnom medicinom.Naime,uveravali su nas da je medicinska nauka na zavidno visokom nivou,a ja sam uočio da je sve više bolesnih,hronične degenerativne bolesti poprimaju epidemiske razmere ,šećerna bolest takođe,javljaju se bolesti u uzrastima koje se nikad do sada nisu pojavljivale:astma,alergije,crevne kardiovaskularne bolesti ,karcinomi kod dece!!!.I ne samo kod nas,već i u razvijenim zapadnim zemljama,gde bih očekivao da je i medicina razvijenija.Shvatio sam da je zvanična medicina nešto prenebregnula neke važne stvari za zdravlje.
Lekari su učeni da leče farmaceutskim preparatima,koji imaju jako agresivno dejstvo na vitalne funkcije,i to je u redu.U hitnim stanjima treba delovati agresivnim sredstvima radi spasavanja života:teški porođaj,infekcije,traume.Ali kod hroničnih stanja pristip ne može biti isti.Uspeo sam da pronađem dosta informacija o drugačijem pristupu bolestima.Shvatio sam da je ishrana bitna za očuvanje zdravlja,i da uzrok većine bolesti je manjak nutritiva:infekcije se javljaju zbog SMANJENOG imuniteta,zbog MANJKA vitamina i proteina,visok krvni pritisak pored ostalog uzrokuje i MANJAK elekrolita magnezijuma ili kalijuma,proširene vene su zbog MANJKA kolagena,loše varenje se javlja zbog MANJKA sokova za varenje,najčešći uzrok glavobolje je SMANJENA koncentracija kiseonika iz raznih razloga,itd.Kod malokrvnosti dodajemo Fe,ali kod drugih bolesnih stanja najčešće ne dodajemo nutritive koje su u manjku,samo tretiramo simptome,npr hipertenziju,hiperholesterolemiju(manjak antioksidanasa,kao što su vit.C,vit E selen,koenzim Q).
Tragajući za rešavanjem problema zdravlja upoznao sam više kompaniju koje proizvode dodatke hrani,što su po meni dosta korisni,jer savremeni tempo života uslovljava savremeni način ishrane,a ta savremena hrana zbog savremenog načina proizvodnje je PRAZNA,ima manjak nutritiva.
Većina tih kompanija posluje po MLM sistemu,proizvodi,reklamira i prodaje dodatke.Samo jedna od njih,međunarodna je,ima svoj međunarodni lekarski tim koji preporučuje promenu životnog stila,ishrane,reagovanja na stres,i AKO JE POTREBNO upotreba dodataka ishrani u svrhu izlečenja.A nije uvek potrebna primena dodataka.Često je dovoljna samo izbalansirana ishrana.Ta filozofija me je privukla priključio sam se mreži,i tu sam upoznao jednu divnu osobu,prof.Valeriju Sedlak Vadoc iz Novog Sada. Profesor je medicinskog fakulteta Novog Sada u penziji,od nje sam naučio sve o očuvanju zdravlja i lečenju pomoću promene ishrane.Sva njena predavanja su fascinantna,za mene otkrovenje.Neke njene rečenice,kao:“Moramo da naučimo naše telo onom što je oduvek znalo,ali je zaboravilo-na koji naćin da aktiviramo naše potencijale,jer namera prirode je da nas održava u dobrom opštem stanju pomoću informacija, energije i nutritiva,zbog toga što smo mi jedinstvo duše,psihe i tela,dušu čini želje,emocije podsvest,psihu čine misli,vera,volja i telo -čine holos-jedinstvo.“su za pamćenje.I Tajči je to shvatila.

I na kraju,prvi lekari kao Hipokrat,koji su bili prvo učitelji pa tek onda lekari,učili su ljude kako da budu zdravi,(u staroj Kini,lekar koji je imao bolesnike je plaćao globu,jer nije ljude ODRŽAVAO U DOBROM ZDRAVLJU)su znali da smrt,ali i život stanuje u crevima.

http://www.darkfield-kg.com/

11 Re: ishrana u skladu sa krvnom grupom taj Sub Jul 21, 2012 10:09 am

Ljubica025

avatar
I bi profi
I bi profi
I sama sam primjetila da izbor namirnica ima veliku ulogu u tome kako se osjećam.Presrećna sam što ste ovdje sa nama i što nam prenosite svoje znanje o ishrani u skladu sa krvnim grupama.Mnogo sam zainteresovana za tu temu I trudim se da se hranim po tom principu.Smatram čak da čovjek u djetinjstvu ili ranoj mladosti intuitivno odbija namirnice koje nisu u skladu sa njegovom krvnom grupom.Bar tao je samnom bilo.
Da ne širim mnogo u vašem dnevniku još jednom vas pozdravljam i radujem se vašim novim postovima.

12 Re: ishrana u skladu sa krvnom grupom taj Sub Jul 21, 2012 11:31 am

Tajci

avatar
Moderator
Moderator
Calivita, hvala vam sto ste nam se predstavili. Sad mi je jasnije vase interesovanje i da je ishrana po krvnim grupama samo jedna od usputnih tema kojima se bavite.
Drago mi je da ste izasli iz okvira klasicne medicine koja se nije bas pozitivno dokazala kao dovoljna za izlecenja raznih zdravstvenih problema savremenog coveka....ali, ali..
Vrlo dobro znate koliko nas "bombarduje" svetska farmacija nepozeljnim lekovima, tako i mnoge kompanije preparatima -dodaci ishrani.
Ne sumnjam da ima kvalitetnih preparata, ni da je calivita losa. Verujem u pozitivan efekat tog preparata i drago mi je da ga niste napadno reklamirali u svom postu, jer na forumu to izbegavamo. Jasno vam je zasto. Propaganda (reklama) je bila moja profesija i znam koliko moze biti zloupotrebljena, kao i korisna. Medjutim, svaki savet, uputstvo ...da li to bilo za socijalizaciju,stabilnost, disciplinu, podrsku u nekom poduhvatu...moze se okarakterisati kao reklamiranje svojih sposobnosti. Hocu reci, da je potrebna izvesna tolerancija u necijem pokusaju da dobronamerno pomogne pa i nudeci neki provereno dobar preparat. Znam da su nam potrebni dodaci ishrani jer , kako pisete "prazne" su nam mnoge namirnice koje unosimo.
Sad nam je malo zatisje na forumui,pa znam da ce za vase postove biti vise zainteresovanih, pa vas molim da to ne koristite jedino za cilj da se clanovi umreze u vasu piramidu. Prvenstveno vas dozivljavam kao doktora i verujem da zelite svoje znanje oplemeniti pomazuci u velikom problemu danasnjice, a mislim i najvecem uzroku bolesti-pogresnoj ishrani.
Ovo sam mislila da vam napisem na pp (privatnu poruku), ali se obracam i clanovima forumu i svi koji su zainteresovani za calivitu, mogu vam se obratiti na pp.
nadam se da ce te imati vremena za nas i nastaviti sa vasim postovima koji nam mogu dosta pomoci. Vi najbolje znate kako. Sve sam ovo napisala da preduhitrim vasu preporuku odredjenog preparata i usmerim to na pp, gde mozete odgovoriti clanovima na eventualna pitanja vezana za proizvod o kom sam se, potaknuta vasim postom, upoznala guglajuci.
Shvatili smo da su dijete vise stetne nego korisne i forsiramo razvoj svesti o zdravoj ishrani. Mi smo laici i vasa pomoc nam je dragocena.
Rado bih vas "videla" i u mojim pp.
Zelim vam uspeh u radu. bay_________________
[/strike][/strike][/left][Only admins are allowed to see this image]

13 Re: ishrana u skladu sa krvnom grupom taj Pon Jul 23, 2012 4:47 pm

calivita


Aktivni član
Aktivni član
Pre no što nastavim sa teksovima o ishrani i skladu sa krvnim grupama,moram da se osvrnem,samo na kratko,o još nekim uticajima na zdravlje.
U prošlom tekstu sam na naglasio da je hrana koju koristimo prazna.U biljnoj hrani nema u potrebnoj količini minerala,vitamina,proteina i ostalih nitritiva.U višku ima hormona,antibiotika,herbicida,pesticida, teških metala...
Razlog viška hemikalija je logičan i lako shvatljiv. Mi ih dodajemo:prskajući čak 25 puta radi zaštite od biljnih bolesti i insekata,prihranjujuči preko lista,hormonima rasta da bi voće i povrće imalo lepu boju i bilo krupno,i na kraju kad se uzbere,potapanje u rastvor konzervansa da bi dugo trajalo(jabuke u supermarketu imaju blagu miris na deterdžen i masne su).Đubrenjem veštačkim đubrivima da bi se dobio visok prinos(duvan,inače lekovita biljka,ali ne na način kako se primenjuje postaje opasniji jer je superfosfatno đubrivo radioaktivno)gubimo na kvalitetu.
Zašto ima manjka korisnih materija u biljkama?
I biljke imaju svoj imunitet i bolesti protiv kojih se ona bori.Za kvalitetan imunitet je potrebna velika količima minerala(Fe,Mg,K,N,SE...),vitamina(vit.C,vit B17..., enzima.Ona sve te korisne materije troši radi odbrane od hemiskog napada od strane čoveka,pa manje ostaje za nas.
Sa domaćim životinjama je još lošija situacija.Na velikim farmama koji su globalni snabdevači mesom,životilje se ćuvaju i hrane potpuno neprirodno,da ne kažem neživotinjski ili nehumano.bikovi i krave koje se čuvaju radi mesa moraju da gaze po blatu u kome ima i njihovog izmeta,da bi,pored davanja visokoproteinske hrane pune hormona,imale više mesa.Mlečnim kravama,da bi davale i do 50 l mleka,pored koncentrovanih proteina daju se hormoni koji povećavaju laktaciju.Živina na faramama se gaji u mračnim tunelima(nema potrebe sa de troši struja na osvetljenja)živina ne može ni da svoje noge da stoji od sopstvene težine,a meso ima miris ribe.Sigurno smo svi primetili razliku u mesu životinja sa sela i iz prodavnica.Indeks sitosti je nizak,možemo da pojedemo brdeo hrane a da se ne zasitimo,i nije čudo da su 40% amerikanaca bolesno od komplikacija gojaznosti.(Amerika ima i najgore i najbolje stvari-pa izvolite)
U Rusiji je urađen eksperimentpsima je ponuđeno da biraju:ili parče mesa,ili kobasice.Ljudima isto.Ljudi su izabrali kobasice-valjda su ukusnije zbog začina,psi su izabrali parče mesa.Šliive Stenlej jesu krupne,kao manja kruška,ali da bi opstala mora da se tretira hemikalijama,onaj lepi,crveni paradajz se bere zelen pa se tretira etilenom da bi pocrveneo...
Crv je najbolji certifikat kvaliteta hrane.
U Americi je rađen eksperiment:kravama je ponuđen GMO kukuruz i običan,domaći.Životinje su izabrale domaći.
Velika opasnost je od elektrosmoga.Sve naše ćelije ,i biljne i životinjske moraju da usklade svoj rad da bi organizam preživeo.Biohemiske reakcije ili transformacije materije se događaju iz prenos jona sa jedne grupe atoma ma druge,a sveko kretanje naelektrisanih čestica daje elektromagnetno polje.Svaka ćelija emituje em polje,prima em polje susednih ćelija,i tako usklađuje svoj rad sa ostalima.Komunicira.Ljudi među sobom komuniciraju verbalno i neverbalno.Ali ako je buka,ili previše vizuelnih informacija,ili nešto ometa prijem informacija(sećamo se dečje igre gluvih telefona)komunikacija među ljudima je loša.
Ako je komunikacija među ćelijama loša,rad svih njih je neusklađen i dolazi do poremećaja celog organizma.Za stvaranje kvalitetnog proizvoda neophodne su tri stvari:materijal(cigla,cement,nutritivi), radna snaga(radnik, akumulator,ćelija),informacije(plan proizvoda,genetski kod,informacija prenešena radiotalasima).Mi nemamo čula koja osećaju em energiju osim svetlosti,ali bez obzira na to ometajući efekti zračenja na normalnu ćelisku komunikaciju su evidentni.Milionima godina ćelije su se adaptirale na prirodni elektromagnetni spektar,veštačka zračenja su nešto sasvim nepoznato,ne znamo kako da se branimo:mobilni telefoni,dalekovodi radiokomunikacije civilne i vojne,električni aparati(mašine za pranje veša su izvor posebno štetnog zračenja)televizija,kompjuteri, neonska svetlost,električne instalacije.
Pre 50 godina deca su se igrala klikera,bosonoga su trčala za loptom,družila se.Nije nikakvo čudo da su sadašnja deca agresivna,neispavana,nervozna,loše komuniciraju da roditeljima.

Ima raznih saveta za zdrav život.Neko preporučuje ovo,drugi ono,neki naučnik tvrdi da je ova hrana dobra drugi kaže da onaj nema pojma,samo je ovo najbolje,jedan kaže da je ova fizička aktivnost najbolja,drugi da je ona najbolja-u šumi svih tih saveta mi smo zbunjeni.I onda se razočaramo.
Postoji jedan jednostavan način da znamo šta je najbolje za nas.Ako u dubini duše prihvarimo neki savet kao najbolji za nas,ako prihvatimo tu logiku,taj savet će nam najviše i koristiti.Ako ne vidimo logiku u nekom savetu,ili ne prihvatimo neki lek,dodatak hrani kao koristan za nas,čak i najbolji za nekog drugog,nama će štetiti ako ga koristimo na silu,natureno.
Pa čak i ishrana po krvnim grupama,jer postoji genotip,ali i adaptirani organizam,fenotip,koji modifikuje metabolizam,a sa time i svest,samo je potrebno osloboditi svest i on će u šumi saveta izabrati ono što je individualno najbolje za njega.

http://www.darkfield-kg.com/

14 Re: ishrana u skladu sa krvnom grupom taj Uto Jul 24, 2012 11:40 am

Tajci

avatar
Moderator
Moderator
Moj nacin razmisljanja o ovoj tematici se u potpunosti potvrdjuje sa vasim pisanjem, a uz to i siri mi znanje.
Jos jedanput vam se zahvaljujem na dobroj volji da nas edukujete i verujem da je ovo pravi nacin.
Kad bi coveku bilo lakse dostupno prosirenje svesti, bilo bi nam covecanstvo mnogo kvalitetnije.
Idemo dalje...Pozdrav!


_________________
[/strike][/strike][/left][Only admins are allowed to see this image]

15 Re: ishrana u skladu sa krvnom grupom taj Čet Avg 02, 2012 11:07 pm

gagana1958

avatar
I bi profi
I bi profi
Fantasticni tekstovi, hvala Vam!

16 Re: ishrana u skladu sa krvnom grupom taj Sre Avg 08, 2012 10:52 pm

calivita


Aktivni član
Aktivni član
Istorija krvnih grupa je istorija ljudske civilizacije.Smatra se da su
Stvoritelj,ili priroda(Dejvid Ajk smatra da su vanzemaljci genetskim manipulacijama to učinili)prvobitni ljudi ili pećinski su skupljali hranu,ili su lovili.Hranili su se presnom hranom,biljkama i životinjama,mesom,tako da se posredstvom prirodne selekcije razvijale i nasleđivale biohemiske osobine koje su bile najefikasnije za preživljavanje jedinki.Recimo,ljudi su morali da love ili skupljaju hrani.Samo jedinke sa jakim mišićima ili agresivne,temperamentne, su mogle da nabave hranu,ili da pobegnu od predatora.One su ostajale u životu.Jedinke sa slabijim želudcem,koje nisu mogle da efikasno svare sirovu hranu,često i polutrulu,su izumirale,njihove osobine se nisu prenosile na potomstvo.Metabolizam je morao da bude tako efikasan da je trebalo da se najefikasnije proizvede energija,hrane nije bilo u izobilju.Često su se povređivali,tada nije bilo lekara,i da ne bi iskrvarili,krv mora da bude gusta.Još neke osobine ,vezane sa čulima,manje bitne za našu priču o ishrani, su se prenosile na potomstvo.Način života je diktirao opstanak jedinki određenih karakteristika,ostale,ako bi se rađale drugačije zbog genetskih mutacija, su izumirale.Sećam se,kao mali,su me fascinirali stripovi o pećinskim ljudima“Tunga“,“Rahan“ koji su izlazili u Politikinom Zabavniku i Kekecu.
Sa promenom načina života zbog porasta inteligencije,spontano ili nekom intervencijom(sećamo se filma „odiseja 2001“ i uticaj monolita),preživljavale su jedinke i drugaćijih biohemiskih karakteristika,jer sa pronalaskom vatre bilo je moguće termički obraditi hranu,koja je tada bila i ukusnija i lakše svarljiva.
Sadašnji pripadnici krvne grupe O najverovatnije se mnogo razlikuju od praistoriskih,mislim na biohemiske osobine,ali najvažnije osobine,pa makar slabo izražene,su ostale.Mi nismo sigurni da je to tako ali procenjujući da je bio takav način života verujemo da samo ovakve,gore navedene osobine,mogu da povećaju preživljavanje.
Možda će pronalazak vremeplova da izmeni ovo gledište.
Uticaj lektina na biohemiske procese,na efikasnost stvaranja energije,njihovo prisustvo u namirnicama,i samim tim pravilan izbor namirnica,objasniću u sledećem nastavku.

http://www.darkfield-kg.com/

17 Re: ishrana u skladu sa krvnom grupom taj Čet Avg 09, 2012 12:50 am

Tajci

avatar
Moderator
Moderator
Preostaje nam jedino, da sa nestrpljenjem cekamo nastavak. bay


_________________
[/strike][/strike][/left][Only admins are allowed to see this image]

18 Re: ishrana u skladu sa krvnom grupom taj Sub Jan 05, 2013 7:56 pm

Jasa2

avatar
Pocetnik sa stazom
Pocetnik sa stazom
Tajci ::Moj nacin razmisljanja o ovoj tematici se u potpunosti potvrdjuje sa vasim pisanjem, a uz to i siri mi znanje.
Jos jedanput vam se zahvaljujem na dobroj volji da nas edukujete i verujem da je ovo pravi nacin.
Kad bi coveku bilo lakse dostupno prosirenje svesti, bilo bi nam covecanstvo mnogo kvalitetnije.
Idemo dalje...Pozdrav!

Zar moj slučaj nije očigledan primer bukvalne primene štetnih lekova.
Pozdrav!

Sponsored content


Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu