V90, dobro nam dosao i sva sreca sto je gagana imala vremena da ti se posveti. Izgleda da nas je uhvatila praznicna euforija.
Cini mi se da je kod tebe najveci problem nedostatka prostora za fizicke aktivnosti (FA), sobzirom na radno vreme.
Nije problem sto se ne mozes pridrzavati neke odredjene dijete. Ima sigurnijih nacina pogotovo ako mozes odrzati samokontrolu.
Vec si smanjio porcije, sto je odlicno. Razmisljas kako da resis mogucnost FA. Krenuo si pravim putem
Izbor hrane koja ti je na raspolaganju, nije losa.
Peceno meso, ako nije masno mozes jesti uz sveze salate bez priloga od krompira, pirinca, testenina...Na takav nacin pravi kombinacije u obrocima. Sve ovo sto sam ti nabrojala kao priloge, ruckaj isto sa svezim salatama, barenim povrcem.
Jaja su manje kaloricna kuvana, a ako nemas problem sa kolicinom, belanca mozes jesti koliko hoces.
Npr. jedno celo jaje, nekoliko belanaca, salata i eto dobre vecere.
Ako smanjis kolicinski obroke, za tebe je pravo resenje vezbanje. Moze se to obavljati na razne nacine jer bez tako trosenja kalorija, nista neces napraviti, cak i da gladujes. Naprotiv.
Mogao bi koristiti teretanu za vezbanje na podu. Mozda imate neku strunjacu ili sam donesti prostirku. Mozes kod nas naci opisane vezbe u podforumu Fizicke aktivnosti..
Moglo bi ti OVO koristiti. Te vezbe iz fotelje mozes raditi i na pauzama na radnom mestu.
Odlicna vezba je i preskakanja konopca. Verovatno si imao priliku to videti, a zamenjuje trcanje. Drzis ivice konopaca u rukama i vrtis ga preko glave i ispod nogu preskakajuci.
Nemoj mnogo razmisljati o broju kilograma. To ti moze smanjiti volju. Kreni u akciju i bice sve u redu.
Na prvo mesto stavi vezbanje. Tvoj organizam je mlad, verovatno imas dobar metabolizam, samo je problem ne kretanje.
Kad otvoris dnevnik, videces i nase, pa ako imas vremena, upoznaces se sa slicnim problemima.
Verujemda ces ostvariti svoje planove za buducnost, veruj u sebe i svoju odluku da smanjis kilice. Ti si hrabar decko.